Hell-0 semua =,= . Welcome To My Not So Beautiful Blog . Anyway, i hope you like it and i love so much BIGBANG . Hope you so . Hahaha . Don't forget to follow . Assalamualaikum :)

Saturday, 14 April 2012

Lawak ke Der ?

kalo aku tangkai ko daunnye,
kalo aku aur ko tebingnye,
kalo aku kumbang ko bungenye,
kalo aku langit ko buminye,
& kalo aku tarzan ko le beruknye..

————————–

Al-kisah SEEKOR ANAK KAMBING,
BERTANYA PADA IBUNYA.
ibu kenapa semua kambing ada bulu
dan kenapa bau kita busuk.
LALU SI IBU PUN MENJAWAB.

TAK MENGAPALAH ANAKKU, KITA BUSUK,
ORANG YANG BACA MESEJ NI LAGI BUSUK..
TAK RETI2 NAK GI MANDI…
ASYIK TENGOK HENSET JE

————————-

katak pisang katak puru,
adakah katak & pisang sepupu?
jangan perasan atau terharu,
bukan nak ucap kata rindu,
cuma nak ucap selamat malam to U.

——————–

kpd penerima sms ini,
sila laporkan diri segera
ke hospital bahagia dengan tenang….

——————–

mulau mandan nyawuh ngenengah,
ngunung naik nenyemang ningnga,
anyur madan ningamung nanah,
muni yang maik ningenang nyua..

kesiannya awak..
sengau rupanya!

———————-

Kalau dapat bini muda-nampak BABY DOLL.
Kalau dapat bini sederhana muda pula-nampak BARBIE DOLL.
Tapi bila dapat bini tua-nampak PANADOL !!

————————

kalau kita letak monyet depan org panggil….monyet lily…
kalau letak belakang org panggil LILY MONYET !!

—————-

jika mentari datang memancar terik, biar aku menjadi payung mu,
jika ribut datang melanda, biar aku menjadi pelindung mu,
jika banjir datang mencurah, biar aku menjadi sampan mu,
jika ceti datang meminta hutang, biar aku lari dahulu…

——————

Aku menjeling padamu,
kau lantas tertunduk malu.
Aku tatap wajahmu tatkala kau mengangkat malu muka.
Lalu aku pun berkata…..”KAU KENTUT iye?!”

————————–

Bila kita cantik tak siapa memandang,
bila kita baik tak siapa memuji,
bila kita susah tak siapa menolong,
bila kita jatuh tak siapa mengangkat,
Tapi………
bila kita kentut semua mata memandang.

————————–

masa bercinta marah pun manis….
baru kawin, lglah manis….
dpt anak pengalaman manis…
bila tua dpt KENCING MANIS

—————–

satu masa dahulu ada 7 org pahlawan…..
hang tuah
hang jebat
hang lekir
hang kasturi
hang lekiu
hang baca

hang BODOH!
——————-

AnGkAT tgN!
inI RoMPaKan!
YG HenSEM Ke SeBELah KaNAn!
yG lAwA ke SeBelAh KIri!
yg WaJaHnYa hoDoH ke TeNgaH.
AWak! yE AwK jgn pUrA² bAce SMS!.
cEpAt Ke TeNGah !!

—————-

Ku hampiri katil mu…
kutatap wajahmu…
kukucup ke2 belah pipimu…
ku bisikkan ke telinga mu…

INNALILLAHIWAINNAILAIHIRROJIUUN…

———————

Ingatlah..jika dimarah kamu DIAM..
jika difitnah kamu SENYUM..
jika dikeji kamu KETAWA..
Nescaya dgn berbuat demikian,
kamu tergolong orang2 yang SOUND TROUBLE

————————

Kalau ada yg kata kamu jelek,sabar je.
Kalau ada yg kata kamu bodoh,biarkan je
kalau ada yg kata kamu dungu,Cool je.
Tp kalau ada yg kata lu cantik/hensem,
Tampar je krn itu FITNAH!

——————-

HP anda telah dilengkapi puzzle game. Caranya mudah saja.
Lemparkan HP anda ke dinding @ susunkan kembali.
Selamat Mencuba!

—————

Gigi kau sejuk ke??……

Tak?? Abis tu kenapa pakai jaket kaler kuning???

——————

Kalau kau tak mahu hidup…..

aku pun tak mahu mati, Azizah!

—————

mosi-mosi watasi muru ano latino uno muotu numeru ano sayonara des numeru taiano…..

(Kalau tak paham kenapa baca jugak!!??)

———————–

kau sungguh dinamis,
sifatmu cukup puitis,
gayamu selalu erotis,
jiwamu sungguh romantis,
caramu seperti celebrities,
tapi sayang wajahmu seperti teletubbies…

———————–

DIK.. TOLONG IKATKAN POCONG KAT KEPALA AKAK NI.. TERTANGGAL MASA DIORANG KEBUMIKAN AKAK TADI..

TOLONGLAH DIK… AKAK ADE KAT TEPI TINGKAP NI.. TENGOKLAH!!

——————-

aku bencikan penipuan!
o dalam diam ko menipu!
dgr ape yg ku kate berikan tumpuan
adekah ko dan katak sepupu?

  • ————

sebut betul betul..
rambutan, nangsat, tmemikai,keladri,nyaynok..


bersabarlah.. tiada siapa yang mahu dilahirkan sengau seperti kamu!!!



Saturday, 21 January 2012

I'm Addicted

                                                          Assalamualaikum :)


                           Hahaha . Sebenarnye aku dah terminat k-pop . Takk tawu laa camne bleh
        terminat pulakk . Mungkin sebab terpengaruh budak perempuan kelas aku kot. And btw, kumpulan
k-pop yang paling aku minat ialah jeng jeng jeng BIGBANG . Hahaha . Suare diaorang semua mantap giloss varvi . Hahaha . Mencarut  sudehh . Lagu paling aku minat Tonight and High High . Terbaeekk gilosss ! Budak BIGBANG paling aku minat TAEYANG (yang tengah tu) and G-DRAGON (yang hujung belah kiri)Hahaha . Korang pulakk ape yang korang minatt ? Mesti korang minatt  punye . Betul tak betul tak ? Tak payah laa nak bohong kan . Hahahahaha , aku hope sangat dapat pegi Korea nanti , tapi nak buat camne semua ni duniawi . Pegi Mekah lagi bagoss (bajet alim) . Hahahaha, okeylah aku tinggal korang dengan profile diorang semua. Assalamualaikum :)






Birth name : Kwon Ji Young

Stage name : G-Dragon

Position : Leader, Main Rapper, Composer, Face Of The Group

Height : 177cm

Weight : 58kg





Birth name : Choi Seung Hyun


Stage name :  T.O.P (The Official Pimp)

Position : Lead Rapper, Beat-Boxer

Height : 181cm

Weight : 65kg





Birth name :  Dong Young Bae


Stage name :  Taeyang

Position : Main Vocalist, Main Dancer

Height : 174cm

Weight : 56kg

Twitter : http://twitter.com/Realtaeyang



Birth name :  Kang Dae Sung


Stage name :  D-Lite

Position : Main Vocalist

Height : 178cm

Weight : 83kg




Birth name :  Lee Seung Hyun


Stage name :  Seungri @ VI (Victory)

Position : Vocalist, Main Dancer, Choreographer, Maknae(most young)

Height : 176cm

Weight : 60kg





















                                         

Thursday, 29 September 2011

Lawan Pantun


Ya...berjumpa kita lagi dalam rancangan berbalas pantun.ok kali ini 2 lagi sekolah akan bertanding utk menunjukkan power masing2.

Tanpa berlengah lagi,saya memperkenalkan kumpulan yg berada di kanan saya iaitu dari sekolah SKTFB(sekolah kanak2 tak faham bahasa dan di sebelah kiri saya pula dari SKTFS(sekolah kanak2 tak faham soalan).Tepuk tangaaaaaannn!!!

ok round pertama,SKTFS akan menjual pantunnya kepada SKTFB.Silakan peserta pertama.

peserta pertama SKTFS:"Dengar ye...
kura-kura dalam perahu
pisang emas di bawa belayar
bolehkah saya ingin tahu
kenapa kura2 dalam perahu?

Jawapan dari peserta SKTFB:"dengar ye jawapan saya....Sudah gaharu cendana pula
Masak pisang di atas peti
Dengarlah ini jawapan saya
Perahu itu sapa yg beli?

ye...itu dia jawapan yg sungguh tepat dari peserta pertama kita.peserta kedua boleh jual pantunnya

peserta kedua SKTFS:Gunung daik bercabang tiga
Buah cempedak di luar pagar
Pada tuan saya ingin bertanya
Kenapa gunung daik bercabang tiga?

Jawapan dari SKTFB:"Buai lajulah laju
Sampai pohon sena
meh ler dengar jawapanku
rumah awak ada buah cempedak ke?

nampaknya jawapan makin memberansangkan dari peserta2 tak faham bahasa.Berikan tepukan gemuruh.ok peserta terakhir boleh menjual pantunnya.

peserta ketiga SKTFS:"ambil galah tolong jolokkan
paku dulang paku serpih
saya di sini inginkan jawapan
kenapa dulang ada paku?

jawapan dari peserta SKTFB:"KAlau ada jarum yg patah
jangan di simpan dalam peti
kenapa awak nak ambil galah
semua pokok belum berbuah lagi!

ye...itu dia peserta hebat kita.Ok round pertama sudah habis.Masuklah round kedua iaitu round terakhir.Kali ini peserta dari SKTFB menjual pantunnya

peserta pertama SKTFB:"Burung terkukur hinggap di pokok
burung merpati hinggap di kepala
kepada saudara saya ingin bertanya
kat rumah awak ada bela burung tak?

Jawapan dari peserta SKTFS:"anak kucing mengiau manja
mengiau manja tandanya lapar
Dengarlah ini jawapan dari saya
semalam saya baru beli selipar

ye..begitulah jawapan yg diberikan.nampaknya permainan semakin sengit.Ok tiba giliran peserta kedua

Peserta kedua SKTFB:"Air tenang jangan tak disangka
Ada naga duduk berendam
saya ni teringinlah nak tahu
nenek awak sapa nama?

jawapan peserta SKTFS:"duduk menyimpuh si ibu tua
menunggu anak tak pulang2
kepada saudara yg tlh bertanya
saya tak suka kucing belang

tepuk tangan!tepuk tangan...ok giliran perserta terakhir menjual pantunnya

peserta ketiga SKTFB:"anak pak kadak rajin membaca
anak pak kaduk rajin berdengkur
dengarlah ini saya punya soalan
lauk apa jadi kesukaan awak?

jawapan peserta SKTFS:"sila dengar...Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Saya beri jawapan pada awak
Saya tak suka tengok cerita hindustan

ye..begitulah tadi acara berbalas pantun dari 2 buah sekolah yg sebenarnya tak diundang.
Baiklah keputusan sudah ada di tangan saya.Maka dgn ini pemenang acara berbalas pantun peringkat sekolah pondok telah dimenangi oleh....

eh saya ke?..haah lah saya menang...yeeeeh.....ye pemenangnya adalah saya sebabgai pengacara terbaik acara berpantun yeehhh....ambil hadiah sendiri!

heheheh...mcm-mcm ehh!

Friday, 26 August 2011

Kenali org sombong dan bongkak



Assalamualaikum . Hari ni nk jdik ustaz FK(Fadzilah Kamsah) sekejap . Renung-renugkan .
Sombong bererti terasa kelebihan dan kehebatan yang ada pada diri sendiri, kemudian ditambah dengan sifat  suka merendahkan orang lain serta tidak mahu menerima pandangan orang lain. Orang sombong memandang   rendah manusia lain kerana berasakan sesuatu kelebihan yang ada pada diri mereka.

Begitulah sombongnya Iblis yang enggan sujud kepada Nabi Adam as. Tidak cukup dengan kesombongannya kepada Allah SWT, lalu ia menempelak: “Mana boleh aku  bersujud  kepada manusia, kerana aku dijadikan dari api yang mulia, sedangkan Adam dijadikan dari tanah yang hina.

Penyakit sombong akan menyerang sesiapa saja, baik lelaki atau perempuan, golongan bangsawan atau bawahan, berjawatan tinggi ataupun pengemis di jalanan.

Allah SWT berfirman yang bermaksud:

“Aku akan belokkan dari keterangan-Ku, orang yang menyombongkan dirinya di muka bumi, di luar kebenaran.” (Surah al-A’raf, ayat 146)

Sombong yang paling keji ialah bersifat sombong terhadap Allah SWT. Tercatat dalam  al-Quran, antara manusia yang pernah sombong terhadap Allah ialah Namrud  yang  ingin  memerangi  tuhan,  keduanya Raja Firaun yang pernah mengaku dirinya Tuhan.

Allah SWT berfirman yang bermaksud:

“Sesungguhnya, orang yang menyombongkan dirinya dari menyembah Aku, akan masuk neraka jahanam dengan kehinaan.” (Surah al-Mukmin, ayat 60)

Sombong  yang  kedua  ialah  bersifat sombong kepada Rasul dan ajarannya seperti  tidak mengiktiraf rasul yang diutus Tuhan kerana kemiskinan dan  kehinaan  keturunan,  seperti Firaun yang mengaku dan menganggap dirinya tuhan, tidak mengaku Nabi Musa rasul utusan Allah.

Begitu  juga  Abu Lahab serta kaum Quraisy yang enggan menerima Muhammad SAW sebagai nabi akhir zaman.

Oleh itu mari kita memeriksa diri, apakah kita sudah dijangkiti virus sombong ini atau tanpa diketahui kita adalah salah seorang penghidap serius penyakit itu selama berpuluh tahun.

Iman Al-Ghazali menyimpulkan ada tujuh cara untuk mengenali seseorang yang sedang dan sudah menghidap penyakit hati yang merbahaya ini:

PERTAMA, kelebihan seseorang kerana pengetahuan ilmunya, baik ilmu dunia atau ilmu akhirat. Apabila  ilmu sudah penuh di dada dia menganggap semua orang lain jahil belaka, semua orang buta dan jika ada   pandangan yang bernas tetapi tidak diterimanya.

Orang sombong seumpama  ini, menghendaki dirinya selalu dihormati oleh orang lain terutama ketika di khalayak ramai dan orang bawahannya serta sentiasa meminta diberi layanan mulia.

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

“Tidak akan masuk neraka, orang yang di dalam hatinya ada seberat sebiji sawi darinya iman, dan tidak akan masuk syurga yang di dalam hatinya ada seberat biji sawi darinya sombong.” (Hadis riwayat Muslim dan Abu Daud)

KEDUAnya kerana  kelebihan beribadat seseorang. Penyakit orang ahli abid  yang merasa diri mereka terlalu banyak beribadat berbanding dengan orang  lain sehingga menganggap orang lain tidak mampu beribadat seperti mereka.

Sedangkan mereka terpedaya dengan tipu daya syaitan. Rasulullah SAW mengingatkan melalui sabda Baginda yang bermaksud:

“Bahawa siapa yang memuji dirinya sendiri atas suatu amal salih, bererti sudah  tersesat  daripada  mensyukurinya, dan gugurlah segala amal perbuatannya.”

Jika  kita bersifat seperti ini, menghina orang yang tidak bersembahyang atau  apabila orang mengerjakan maksiat, lantas menggelengkan kepala dan terdetik di dalam hati, “Apa nak jadi dengan kamu semua. Mengapa tidak alim  dan warak seperti aku,” maka kita adalah dalam kategori orang yang berpenyakit  sombong. Oleh  itu, bersegeralah bertaubat atas kejelekan akhlak.

Perkara KETIGA yang membuatkan kita sombong ialah kerana ego memperkasakan  keturunan, bangga kita berketurunan mulia lagi bangsawan, suka menyebut nama datuk nenek moyang kita yang dulunya dikatakan keramat atau hebat.

Sifat sombong seperti ini tidak ubah seperti kaum Bani Israel yang dilaknat Tuhan, seperti termaktub dalam al-Quran. Mereka bangga dengan keturunan mereka yang banyak menjadi nabi ikutan, konon keturunan mulia dikasihi tuhan.

Mereka rakus melakukan apa saja termasuk membunuh golongan lemah kerana keegoan menganggap orang  lain tidak semulia mereka. Seandainya kita zalim, bangga dengan status keturunan, maka kesombongan itu sama dengan kesombongan kaum Bani Israel yang dilaknat tuhan.

Perkara KEEMPAT menjadikan kita beroleh sombong ialah kerana berasa diri cantik dan sempurna malah memandang orang lain dengan hina, seperti merendah-rendah ciptaan Allah hingga sanggup menyindir atau memberi gelaran tidak baik seperti pendek, berkulit hitam atau gemuk.

Sifat sombong KELIMA berpunca daripada kelebihan harta diberi Allah membuat kita lupa daratan, berbangga dengan kekayaan yang ada, rumah besar, kereta mewah hingga memandang rendah orang yang kurang berada.

KEENAM, sombong kerana kekuatan dan kegagahan diri. Semua orang akan dibuli kerana kuatnya badan kita tidak terperi, hingga boleh memakan kaca seperti mengunyah. Boleh menarik bas dan lori hanya dengan gigi. Boleh dihempap badan dengan batu dan besi.

Akhirnya yang KETUJUH kata Imam Ghazali, ialah sombong dan berbangga kerana  ramainya pengikut setia di belakang diri, sepertinya orang alim berbangga dengan ramainya murid yang memuji. Guru silat pula berbangga dengan ramainya murid yang tidak lut ditetak dan dijilat api.

Justeru, hendaklah memeriksa diri sama ada tujuh perkara yang membawa kepada penyakit sombong ada  pada kita atau tidak. Penawarnya ada di tangan sendiri kerana penyakit sombong hanya akan memakan diri.

Nabi Muhammad SAW bersabda yang bermaksud:

“Orang yang sombong, keras kepala dan takbur, akan dikumpulkan pada hari kiamat, dalam bentuk semut yang kecil, yang dipijak mereka oleh manusia, kerana hinanya mereka pada Allah.” (Diriwayatkan oleh Al-Bazzar dari Abu Hurairah)

Thursday, 25 August 2011

Dengki??

harini aku just nak luahkan pendapat aku pasal dengki mendengki ni . aku pun taktau macam mana topik ni bole terpacol keluar daripada kepala otak aku ni but i think this is an interesting topic to discuss . bab dengki mendengki ni memang femes tahap gaban dikalangan rakyat Malaysia . bukan rakyat kita je, omputih kat luar sana pun suka mendengki jugak kannn .






biasanya orang akan dengki melihat kejayaan masing-masing . contoh ; Ali dapat pingat emas dalam acara buat cekodok tapi Abu kalah sebab pisang die dah busuk, Abu berasa dengki and start sebarkan fitnah yang Ali tukar pisang die dengan pisang busuk padahal sebaliknya . biasanya orang akan macam ni . setuju ? ada setengah orang dengki dengan seseorang tu dengan cara mendiamkan diri and buat muka nak kena penumbuk . ada setengahnye sebarkan fitnah atau cerita-cerita yang tak baik tentang orang tu .


kalau situasi dekat sekolah/kolej, biasanyala kan dengki sebab seseorang itu rapat dengan senior atau mamat/awek paling hensem/cantik kat sekolah/kolej. benda paling kecik pun nak dengki . then after that start la buat cerita and tarik muka . paling terok pun diorang akan pedajalkan orang tersebut . and situasi dekat blog, dengki sebab blog blogger tu cantik, comel, cun tapi blog sendiri macam taik ayam then jadi haters and what soo ever . bagi aku, tak perlu rasa dengki . aku tau lumrah la tu dengki mendengki ni but why not kita tengok kejayaan seseorang tu in positive way .




kalau kawan kita berjaya selalu dapat result gempak time exam , kita cabar diri kita untuk lawan die but in positive way lahh . kalau dengki smpai bile pun takleh dapat result gila gempak kann . kalau dari segi pergaulan dekat sekolah/kolej , rapat tak semestinye kita cuba kipas orang tu untuk dapatkan sesuatu atau untuk kepentingan orang tu . ada certain people yang suka berkawan tak kira dengan siapa pun, tak kira umur and bangsa and peramah gila nak mati la ( macam aku. hahaha PERASAN ) soo the first think yang kita kena fikir macam mana boleh rapat, apa yang menyebabkan boleh rapat AND kenal dengan orang tu . bak kata pepatah " DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER "



about blog, dulu aku pun suka dengki gak ngan diorang yang ada blog cecantik ni . tapi! aku usaha cantikkan blog aku sendiri . aku belajar baca HTML code yang memeningkan kepala tu and belajar edit pakai photoshop and all that . soo bila kita sendiri berjaya mencantikkan blog kita, kita akan rasa puas . puas sangat . kau edit blog dengan jari jemari kau sendiri tanpa bantuan orang lain . sooo there's no need to be dengki with other people. sekali sekala tak pe tapi jangan la sampai berterosan .. tak baik untuk kesihatan u olls . lagipun kalau setakat mende kecik tak yah la nak dengki bagai nak rak betul tak ? tapi betol la . takkan ada yang berhenti mendengki kat dunia ni . PEACE NO WAR!

Sunday, 21 August 2011

~Sedarkah Kita?~



Penceramah berkata..


“Pelajar-pelajar sekalian tolong bantu saya. Saya ini seorang yang pelupa. Diminta untuk diingatkan kembali perkara-perkara penting ini.. Boleh anda semua bantu saya?”

“Boleh…”
Penceramah mula bertanyakan soalan..

“Pada tarikh apa ialah Hari Buruh atau Hari Pekerja yang kita cuti itu?”

“1 Mei..”

“Ooo 1 Mei ya.. Jika begitu, Hari Merdeka pula bila?”

“31 Ogos..”

“Ooo 31 Ogos… dan tahunnya kita merdeka?”

“1957!”

“Ooo 1957… Jika begitu Hari Malaysia pula bila?”

“16 September..!”

“Ooo 16 September.. Itu yang pasangan muda selalu sambut… Apa namanya hari itu?”

“Hari Valentine!”

“Haa… Valentine.. Berapa haribulan disambutnya?”

“14 Februari!”

“14 Februari ya? Bila pula tarikh sambutan Krismas?”

“25 Disember!”

“Ooo 25 Disember ya? Apa yang disambutnya hari itu?”

“Hari raya orang Kristian..”

“Ooo apa yang diraikan?”

“Kelahiran Jesus!”

“Ooo ye ke? Kalau macam itu, nabi Muhammad pula lahirnya pada berapa haribulan?”
“Err… tahun Gajah!”
“Ooo tahun Gajah.. tarikhnya?”
Kelihatan hanya sebahagian yang menjawab…

“12 Rabiulawal!”
“Ok, saya tukar soalan. Tarikh kita mula puasa tahun ini bila?”
“…….”
“Ok, tak apa… Saya tanya lagi.. hari ini bulan apa?”

“Mac…!”
“Ooo itu kalau ikut kalendar Romawi.. Jika kalender Hijrah, bulannya apa?”

“..Err….”

“Ok, saya tukar lagi soalan…Itu kumpulan penyanyi lelaki korea yang pandai menari itu apa nama apa?”

“Super Junior!!”

“Ooo Super Junior.. Anda kenal siapa Luqman al Hakim?”

“Taaaaak~”

“……”


P/s : Anak zaman sekarang… Agak-agaknya berapa ramai yang sedar akan hakikat ini?
Jika anda minat entry ini, sila tekan Like dan Share di FB yer.

Version 2

Facebook chat versi baru agak menjengkelkan. Rasa macam tidak mesra pengguna pula. Dan rasanya memang tidak mesra pengguna pun, sebab tu aku tak suka paparan chat versi baru ini.

Oleh sebab tu, aku bertukar kepada chat versi lama. Aku rasa korang pun tidak suka kan versi yang baru ni, kalau suka sila bagitahu sebabnya.:)




Ok, untuk kali ini aku hendak kongsi 2 addons yang boleh jadikan facebook korang kepada versi lama. Addons untuk pengguna firefox dan juga pengguna google chrome.

Monday, 14 March 2011

nk luahkan kt spe ni...

Assalamualaikum....



Entry ni aku tulis semasa aku berada di dalam kelas...
Walaupun aku nmpak happy jerk,
tp hati aku ni sbnrnya rasa risau dan sentap....
Aku tau aku tak sepatutnya membiarkan blogger tahu hal aku ni,
tapi aku tak tahu nk cerita dgn saper...
Aku tak tau knp jadi mcm ni...
Aku tau mmg salah aku kan...
Tapi takkanlah kau nk terasa hati dgn aku lama-lama...
Pergh..
Aku kalau terasa hati dgn kau pown, tak der maknanya nak lama-lama..
Sekejap2 sudah lah kan..Kata umur dah nk menjengah 20 tahun..
Takkanlah nk merajuk mcm budak 6 tahun..
Aper kes???
Tolong lah weh... Please be matured ok...
Kau buat mcm ni, lagi buat aku terasa hati kau tau tak?
Tolong lah weh, bila masuk bilik tu, rinngan2kan mulut ucap ASSALAMUALAIKUM..
Susah sgt ker?
Tolong lah weh... manis kan muka kau tu bila bercakap..
Dgn kawan2 kau, muka kau kemain manis, tapi bila aku yang ckp dgn kau..
Muka kau lain sgt...Aper yg kau tak puas hati sebenarnya?
Sebab kawan baik kau yang baru tu ker?
Atau sebab aku tanya kau pasal katil mana kau nak duduk?
Aku penat lah mcm ni weh..Seriously aku penat..
AKu mula tgk ko masam muka dgn aku, biler aku balik dari BIG aritu...
Lepas tu, kejap elok..Kejap masam..
Sekarang memanglah masam jerk..Kenapa weh?
Aper masalah kau?
Kau kena ingat, lagi kau buat mcm tu, lagi terseksa jiwa kau..
Relaks-relaks sudah...
Tak pewlah, aku harap, cuti 2 minggu ni..
Ko release kan STRESS ko tu..

Kalau kau baca entry aku ni,

Paperpown aku nak kau tahu, walaupun ko tak puas hati dgn aku..Ko marah dgn aku, tapi aku aku sentiasa doakan mak kau sentiasa aman di sana..Amin..

Maaf kepada kwawan2 sekalian,
sebab cerita dalam blog,
aku tak tahu nk cerita dgn saper,
aku tak tahu nak luah dgn saper,
kalau cerita dgn kawan pown,
ader yg tak amik serious,
yelah kan, berat mata memandang,
berat lagi mahu memikul...

Sunday, 13 March 2011

Ayat-Ayat After Marry


Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh... Your call...
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..

Saturday, 12 March 2011

Ayat-Ayat Ketike SMS


1. Dari mana datangnya cinta �� 
dari SMS turun ke hati �.. 

2. Andai kau dapat melihat hatiku 
Andai saja kau dapat membaca fikiranku 
Betapa ruang jiwaku penuh bayangan dirimu, 
Menghiasi hari-hariku 
Senyum dan suaramu teduhkan jiwaku 
Cintailah aku dengan kesungguhanmu 

3. Kalau I boleh menyusun abjad, I nak letak U dekat dengan I 


4. Hello..U ada plaster tak?? I luka teruk sebab jatuh cinta pada U! 

5. Hello.. 
Aku pencuri� 
dan aku di sini nak curi hati kau!!! 

6. U ni doktor ke? Kaki I terseliuh sebab jatuh cinta pada U ! 

7. I nak belanja u gula-gula HACKS�.. 
faham tak ertinya? 
H- Hanya 
A- Aku 
C- Cinta 
K- Kau 
S -Seorang 

8. Luahan Cinta Ibarat Kentut�.. 
ditahan sakit�. 
dilepas malu�. 
dah keluar..fuhhh! Lega!!! 

9. Jika kau hidup sehingga 100 tahun�. 
aku hanya ingin hidup hingga 99 tahun kerana aku tak rela hidup tanpa kau� 

10. Di bawah ini senarai yg aku tak suka ttg kau� 
1�.. 
2�� 
3�.. 
4�� 
Apa nak buat?? Aku suka semuanya ttg kau! 
Tekan ke bawah jika kau merinduiku�. 
Tekan lagi kalau masih rindu�.. 
Lagi�. 
Lagi�. 
Masih tekan lagi??? 
Nampak sangat rindu�.. 
Aku juga sedang merinduimu� 

11. Biarlah yang dulu jadi masa laluku, dan kau menjadi masa kini serta masa depanku. 

12. Kalau cinta ibarat penyakit,aku taknak makan ubat.Biar aku merana diserang penyakit ini krn aku ingin kau tahu betapa aku mencintai kau! 

13. Org kata kita hanya jatuh cinta sekali saja. Tapi setiap kali aku mendengar suaramu, aku jatuh cinta sekali lagi! 

14. Aku terasa sesuatu dihatiku�ianya seperti bara yg kecil. Setiap kali aku melihatmu, bara ini menyala dan ia sungguh istimewa kerana AKU CINTAKAN KAU! 

15. Apakah kasih sayang perlu diucapkan? 
Tidak perlu. Lalu kukirim SMS ini padamu, hingga tidak perlu mengucapkannya. 

16. Andai hatimu penjara, biar aku dipenjara seumur hidupku di dalam hatimu� 

17. Tuhan memberikan rasa cinta dalam diriku, dan aku memberikannya padamu. Tolong jangan diberikan lagi pada orang lain. 

18. Aku mahu kau tahu aku menyintaimu setulus hati..bukan hipokrit�bukan cinta palsu..bukan ada kepentingan�. 
Ini adalah cinta tanpa syarat�. 
Aku begitu menyintaimu�.. 

19. Cinta akan hilang jika diambil org. Cinta akan mati jika digenggam rapi. Bagaimana harusku memegangmu? Apa perluku meneruskan atau melepaskan? 

20. Betapa indah pun perkataan, tak boleh sama utk menyatakan cintaku padamu� 

21. Tuhan memberikan rasa cinta dalam diriku, dan aku memberikannya padamu. Tolong jangan diberikan lagi pada orang lain. 

22. Cintaku bukan ibarat kertas�.. 
Cintaku adalah bara yg sentiasa menyala 
dan semakin marak ditiup kerinduan padamu�.. 

23. Jika mencintaimu satu kesalahan�biar aku bersalah. Cintaku padamu sangat kuat dan akan kuperjuangkan hidup ini demimu� 

24. Cinta kita banyak ranjau. Tapi percayalah ia tidak sedikit pun mengurangkan cintaku padamu�.Kau adalah insan teristimewa dalam hidupku 

25. Aku tak dapat hidup tanpamu�.. 
kerana kaulah nyawaku�� 

26. Jika cinta itu dicukai..aku lah pembayar cukai paling tinggi! 

27. Mencintaimu adalah perkara terindah yg pernah berlaku dalam hidupku. 
Mana mungkin aku melupakanmu seumur hidupku. Kaulah kekasihku yg pertama dan terakhir. 

28. Air mata kerana sahabat 1 pengorbanan, 
Air mata kerana ibu bapa 1penghormatan, 
Air mata kerana kekasih 1penyesalan, 
Air mata kerana Allah 1 keberkatan. 

29. 
()� � �() 
( ; 
( O) saya kan, 
(,(��)(��) selalu 
ingat kat awak.. 
tiap2 malam 
suara awak 
lawak awak 
sumer la.. 
()� � �() 
( (�)(�) rindunye..!! 
( ) 
( (��)(��)

_________________
:::I`m that man:::bzxbczxcbjstvsgdsdssag